Categorieën

WGA rekenhulp, loonaanvulling (LAU)

Bron: UWV

Rekenhulp voor mijn inkomen met een loonaanvullingsuitkering (LAU)

Heeft u een loonaanvullingsuitkering en gaat u meer of minder werken? Met de Rekenhulp ziet u het effect: uw totale inkomen (uw uitkering en uw loon) per maand is altijd hoger als u meer werkt en meer verdient.

Hoe werkt de Rekenhulp?

De Rekenhulp werkt eenvoudig. Vul 3 gegevens in: uw WIA-dagloon, uw vastgesteld loon per maand door de arbeidsdeskundige en uw loon per maand. Na het invullen van uw gegevens ziet u in het staafdiagram rechts meteen hoe hoog uw totale maandinkomen ongeveer wordt.

Wat vul ik in bij Ongemaximeerd WIA-dagloon?

Dit is het bedrag dat in de brief staat met de beslissing over uw WIA-uitkering. U vindt het juiste bedrag onder het kopje ‘Omrekening van uw jaarinkomen naar dagloon’.

Wat vul ik in bij Vastgesteld loon door arbeidsdeskundige?

Dit is het loon dat u volgens de arbeidsdeskundige per maand nog kunt verdienen (uw resterende verdiencapaciteit). Dit staat in de bijlage van de brief met de beslissing over uw WIA-uitkering.

Wat vul ik in bij Loon per maand?

Hoe wordt mijn uitkering berekend?

Verdient u tussen de 50% en 100% van wat u volgens de arbeidsdeskundige nog kunt verdienen? Dan is de loonaanvullingsuitkering 70% van uw WIA-maandloon min 70% van het bedrag dat u nog kunt verdienen.

Verdient u 100% van het bedrag dat u volgens de arbeidsdeskundige nog kunt verdienen of meer? Dan is de uitkering 70% van uw WIA-maandloon min 70% van uw inkomen.

De berekening van uw dagloon en uw WIA-maandloon

Hoger loon dan uw resterende verdiencapaciteit?

Is het loon dat u verdient hoger dan het bedrag dat de arbeidsdeskundige heeft vastgesteld? Dus hoger dan uw resterende verdiencapaciteit? Dan geldt een andere berekening. De Rekenhulp houdt hier rekening mee. Bij de beslissingsbrief over uw uitkering zit een toelichting waarin staat hoe wij uw uitkering hebben berekend.

Maximum dagloon

Reacties zijn gesloten.